сите категории

Вести

Дома>Вести

Вести

Кинескиот електричен мотор започна со IE3 ефикасност од 1 јуни 2021 година

Време: 2021-05-11 Посети: 210

Најавен е националниот стандард GB18613-2020, а електромоторната индустрија целосно ќе влезе во „ерата на висока ефикасност IE3“ од 1 јуни 2021 година

За GB18613-2012, новата верзија на стандардот ја брише целната гранична вредност за енергетска ефикасност на моторот и вредноста за проценка на заштеда на енергија на моторот, го зголемува барањето за граничната вредност на енергетската ефикасност на трифазниот асинхрон мотор и ја додава енергијата ниво на ефикасност на 8-полниот трифазен асинхрон мотор; за GB25958-2010, новата верзија на стандардот Барањата за индекс на енергетска ефикасност за стартување на кондензаторот, работа на кондензаторот и асинхрони мотори со кондензатор со двојна вредност се подобрени. Барањата за индексот на енергетска ефикасност за моторите на вентилаторот на собна климатизери се избришани. Додадени се барањата за индекс на енергетска ефикасност за мотори со кондензатор за вентилатори на климатизери и DC мотори без четкички за вентилатори на климатизери. , Ги избриша барањата за рејтинг за енергетска ефикасност од 120 W за еднофазни и трифазни мотори со мала моќност и ги избриша техничките барања за целните гранични вредности и вредностите за проценка на заштеда на енергија за моторите со мала моќност. Стандардот е предвидено да се имплементира на 1 јуни 2021 година, што значи дека дотогаш моторите со енергетска ефикасност под IE3 ќе бидат принудени да го прекинат производството, а домашната автомобилска индустрија целосно ќе влезе во „ерата на висока ефикасност IE3“.