сите категории

Производи

Дома>Производи>Флуоропластична пумпа наредена

https://www.neworld-cn.com/upload/product/1620458111981141.jpg
ЗМД Пумпа за самовшмукување

ЗМД Пумпа за самовшмукување


● Пумпа за самовшмукување ZMD
● Пластична хемиска пумпа
● Пумпа за самовшмукување

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Главните технички податоци

● Проток: до 400 m3/h, максимум 1761 GPM
● Глава: 80 m; 410 стапки
● Температура: - 20 °C до +150 °C; -68 °F до +302 °F

апликации

● Петрохемикалии,
● металургија на обоени метали,
● Пестициди,
● Киселина и каустика,
● Производство на пулпа,
● Процес на кисела мариноване,
● Раздвојување на ретки земји,
● Галванизација,
● Електроника итн

Течност за пумпање
● Киселини и луги    
● Отпадна вода
● Хлорна вода
● Електролит
● Третман на вода со хлор и отпадни води
● Нафтена индустрија
● Хемиска индустрија
● Процес на додавање киселина.

конкурентна предност

Куќиштето на пумпата
● Вирџин флуоропластик  
- Значително полесна и посигурна контрола на квалитетот
- Нема намалување на отпорот на пробивање
- Чисти фармацевтски и фини хемиски средства: без контаминација
● Со обвивка од еластично леано железо ги апсорбира сите хидраулични и цевководни сили. Според стандардот DIN/ISO5199/Europump 1979 година. Во споредба со пластичните пумпи, не се потребни експанзиони зглобови. Прирабница со услужни дупчиња до DIN, ANSI, BS; JIS. За системот за испирање и уред за следење по потреба, ќе се понуди млазницата за одвод.
● Ракав за растојание изработен од пластика засилена со јаглеродни влакна [CFRP]
-Системот без метали не предизвикува вртложни струи и на тој начин го избегнува непотребното создавање топлина. Од ова имаат корист од ефикасноста и оперативната сигурност. Затоа, дури и ниските стапки на проток или медиумите во близина на нивната точка на вриење може да се пренесат без воведување топлина.
● Затворете го работното коло
-Затворено работно коло со лопатки оптимизирани за проток: за висока ефикасност и ниски вредности на NPSH. Металното јадро е заштитено со беспрекорна пластична облога со дебели ѕидови, големо метално јадро и значително ја зголемува механичката сила дури и при покачена температура и високи стапки на проток. Обезбедете завртка за поврзување со вратилото за да не се олабави ако пумпата се стартува во погрешна насока на вртење или во случај на медиум што тече назад.
● Лежиште
-Главните карактеристики на SIC се екстремна цврстина, висока температура, антикорозивна, мал коефициент на проширување, долг работен век.

Испраќам барање