Kabeh Kategori

News

Omah>News

News

Prinsip kerja pompa magnetik

Wektu: 2021-05-11 Hit 277

Pompa magnetik dumadi saka telung bagean: pompa, drive magnetik, lan motor. Komponen utama drive magnetik kalebu rotor magnetik njaba, rotor magnetik njero lan lengen isolasi non-magnetik. Nalika motor drive rotor Magnetik njaba kanggo muter, Magnetik kolom bisa nembus longkangan online lan bahan non-Magnetik, lan drive rotor Magnetik utama disambungake menyang impeller kanggo muter synchronously, éling transmisi contactless daya, lan ngowahi dinamis. segel menyang segel statis. Amarga poros pompa lan rotor magnetik jero wis rampung ditutupi dening awak pompa lan lengen pamisah, masalah "mlaku, emitting, netes, lan bocor" rampung ditanggulangi, lan bocor media sing gampang kobong, mbledhos, beracun lan mbebayani ing industri panyulingan lan kimia liwat segel pump wis ngilangi. Bebaya safety potensial kanthi efektif njamin kesehatan fisik lan mental lan produksi karyawan sing aman.

1. Prinsip kerja pompa magnetik
N pasangan wesi sembrani (n iku nomer malah) nglumpuk ing rotor Magnetik utama lan njaba saka actuator Magnetik ing noto biasa, supaya bagean sembrani mbentuk sistem Magnetik gegandhengan lengkap karo saben liyane. Nalika kutub magnet njero lan njaba ngelawan, yaiku sudut pamindahan antarane rong kutub magnet Φ = 0, energi magnetik sistem magnetik paling murah ing wektu iki; nalika kutub Magnetik muter menyang kutub padha, amba pamindahan antarane loro kutub Magnetik Φ = 2π / n, energi Magnetik saka sistem Magnetik maksimum ing wektu iki. Sawise njabut pasukan njaba, wiwit kutub Magnetik sistem Magnetik ngusir saben liyane, gaya Magnetik bakal mulihake magnet kanggo negara energi Magnetik paling. Banjur magnet pindhah, nyopir rotor magnet kanggo muter.

2. Fitur struktural
1. magnet permanen
Magnetik permanen sing digawe saka bahan magnet permanen langka bumi duwe sawetara suhu operasi sing wiyar (-45-400 ° C), coercivity dhuwur, lan anisotropi sing apik ing arah medan magnet. Demagnetisasi ora bakal kedadeyan nalika kutub sing padha cedhak. Iki minangka sumber medan magnet sing apik.
2. Isolasi lengan
Nalika lengen isolasi logam digunakake, lengen isolasi ana ing medan magnet bolak-balik sinusoidal, lan arus eddy diakibatake ing bagean salib sing jejeg arah garis gaya magnetik lan diowahi dadi panas. Ekspresi arus eddy yaiku: endi arus Pe-eddy; K-konstan; kacepetan n-dirating saka pump; torsi transmisi T-magnetik; F-tekanan ing spacer; D-diameter jero saka spacer; resistivitas saka bahan; -bahan Kekuwatan tarik. Nalika pump dirancang, n lan T diwenehi dening kahanan apa. Kanggo nyuda arus eddy mung bisa dianggep saka aspek F, D, lan liya-liyane. Lengan isolasi digawe saka bahan non-logam kanthi resistensi dhuwur lan kekuatan dhuwur, sing efektif banget kanggo nyuda arus eddy.

3. Kontrol aliran pelumas pendinginan
Nalika pump Magnetik mlaku, jumlah cilik saka Cairan kudu digunakake kanggo wisuh lan kelangan area longkangan annular antarane rotor Magnetik utama lan lengen isolasi lan pasangan gesekan saka prewangan ngusapake. Tingkat aliran coolant biasane 2% -3% saka tingkat aliran desain pompa. Area anulus antarane rotor magnetik njero lan lengen isolasi ngasilake panas dhuwur amarga arus eddy. Nalika pelumas cooling ora cukup utawa bolongan flushing ora Gamelan utawa diblokir, suhu medium bakal luwih dhuwur tinimbang suhu kerja saka magnet permanen, lan rotor Magnetik utama mboko sithik ilang magnetisme lan drive Magnetik bakal gagal. Nalika medium banyu utawa cairan basis banyu, kenaikan suhu ing area anulus bisa dijaga ing 3-5 ° C; nalika medium hidrokarbon utawa lenga, kenaikan suhu ing area anulus bisa dijaga ing 5-8 ° C.

4. Sliding bantalan
Bahan bantalan geser pompa magnet yaiku grafit sing diresapi, diisi polytetrafluoroethylene, keramik teknik lan liya-liyane. Amarga keramik rekayasa duwe resistensi panas sing apik, tahan karat, lan tahan gesekan, bantalan geser pompa magnet biasane digawe saka keramik teknik. Amarga keramik rekayasa banget rapuh lan duwe koefisien ekspansi cilik, reresik bantalan kudu ora cilik kanggo nyegah kacilakan poros.
Wiwit bantalan geser saka pompa Magnetik dilumuri karo medium sing dikirim, bahan sing beda kudu digunakake kanggo nggawe bantalan miturut media lan kahanan operasi sing beda.

5. Tindakan protèktif
Nalika bagean drive Magnetik drive mlaku ing kakehan utawa rotor macet, bagean utama lan mimpin drive Magnetik bakal kanthi otomatis slip mati kanggo nglindhungi pump. Ing wektu iki, magnet permanen ing actuator Magnetik bakal gawé mundhut eddy lan mundhut Magnetik ing tumindak saka kolom Magnetik gantian saka rotor aktif, kang bakal nimbulaké suhu saka magnet permanen kanggo munggah lan actuator Magnetik slip lan gagal. .
Telu, kaluwihan saka pump Magnetik
Dibandhingake karo pompa sentrifugal sing nggunakake segel mekanik utawa segel pengepakan, pompa magnetik duwe kaluwihan ing ngisor iki.
1. Poros pompa diganti saka segel dinamis dadi segel statis sing ditutup, ngindhari kebocoran medium.
2. Ora perlu pelumasan mandiri lan banyu adhem, sing nyuda panggunaan energi.
3. Saka transmisi kopling kanggo seret sinkron, ora ana kontak lan gesekan. Wis konsumsi daya kurang, efficiency dhuwur, lan wis damping lan efek abang geter, kang nyuda impact saka geter motor ing pump Magnetik lan impact ing motor nalika pump ana cavitation getaran.
4. Nalika kakehan, rotor magnetik njero lan njaba lunyu kanthi relatif, sing nglindhungi motor lan pompa.
Papat, pancegahan operasi
1. Nyegah partikel saka mlebu
(1) Kotor lan partikel ferromagnetik ora diidini mlebu ing drive pompa magnetik lan pasangan gesekan bantalan.
(2) Sawise ngeterake medium sing gampang dikristalisasi utawa endapan, siram ing wektu (tuang banyu resik menyang rongga pompa sawise mandheg pompa, lan saluran sawise 1 menit operasi) kanggo njamin umur layanan bantalan geser. .
(3) Nalika ngangkut medium sing ngemot partikel padhet, kudu disaring ing inlet pipa aliran pompa.
2. Nyegah demagnetization
(1) Torsi pump Magnetik ora bisa dirancang cilik banget.
(2) Sampeyan kudu dilakokno ing kondisi suhu sing ditemtokake, lan suhu medium dilarang ngluwihi standar. Sensor suhu resistensi platinum bisa dipasang ing permukaan njaba lengan isolasi pompa magnetik kanggo ndeteksi kenaikan suhu ing area anulus, supaya bisa weker utawa mati nalika suhu ngluwihi wates.
3. Nyegah gesekan garing
(1) Idling dilarang banget.
(2) Dilarang banget kanggo ngevakuasi medium kasebut.
(3) Kanthi tutup stopkontak ditutup, pompa ngirim ora mbukak terus-terusan luwih saka 2 menit kanggo nyegah aktuator magnetik saka overheating lan gagal.